[#Architecture]

Text description provided by the architects.

Tony Fruit Office situates in District 4 of Ho Chi Minh City where building ratio is high with most of the constructed buildings serving as commercial hubs and office headquarters.
The site sits on a T-junction with an open view to the public park and square.
However, two main facades of the building receive direct sunlight from dusk till dawn, causing a great overheating problem for the interiors.

© TAA DESIGN

© TAA DESIGN

The idea of utilizing a perforated geometry allows the possibility to generate intermediate space for shading while maintaining expansive visual contact from inside the built environment to the urbans cape outside.
On the other hand, setting back the hard construction creates rooms for outdoor greenery that results in a natural skin covering daylight exposed facades.

© TAA DESIGN

© TAA DESIGN

Protected by a blanket of plants surrounding the building, every office space in the interiors obtains a fresh view onto the green surface.
A system of similar green spaces is continued on every floor with mutual eye contact from different levels, which further improves the enjoyable experience of each space.

© TAA DESIGN

© TAA DESIGN

Một tập hợp các thanh gỗ tạo thành hình khối để che nắng hiệu quả chống lại ánh sáng ban ngày theo đường chéo vào tòa nhà.
Trong khi đó, kính khoảng lùi nhận được càng nhiều ánh sáng phản chiếu, có lợi cho chi phí làm mát và chiếu sáng trong việc bảo trì tòa nhà.

© TAA DESIGN

© TAA DESIGN

The Green-perforated block is a possible solution in improving working space conditions for urban buildings that resides in cities with the same tropical environment as Ho Chi Minh, Vietnam..

© TAA DESIGN

© TAA DESIGN

TONY FRUIT OFFICE Gallery

The post TONY FRUIT OFFICE // TAA DESIGN appeared first on Journal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.