[#Architecture]

Text description provided by the architects.

WAY Studio’s design uses the universal Circle or Loop shape, symbolizing our relationship with embracing and respecting nature as well as the reality that our existence together is fundamentally interconnected. Retreating into the woods is reflective of a human need to connect with nature, the origin of life and all its wonders, especially in these times of distance and isolation.

© WAY Studio

© WAY Studio

We created a meandering experience through these ancient woods, as nature towers over and surrounds us, and both our past and panoramic future unravel before us. Away from the city, em-braced by nature, we can slow down, listen, touch, feel and connect with the Earth.1.Vacation ResidencesLoop HotelLoop Hotel is the first building to greet our guests.In order to maintain an open landscape view with minimal structural obstruction, the hotel is designed as a loop with half of it buried underground so it merely appears to be an ex-tension of the surrounding land.

© WAY Studio

© WAY Studio

The sunken portion faces approaching guests, allowing for a gradual reveal that feels as if they are entering into the hollows of nature itself. Hotel VillasThe Hotel Villa mimics trees within the forest and offers a panoramic view of the surround-ing landscape.Treehouse HotelTreehouse Hotel wraps around trees similar to traditional treehouses, situated above ground, and below its tree canopy, reminiscent of all the creatures that inhabit these trees of life, and now us among them.2.

© WAY Studio

© WAY Studio

Private Villa ResidenceHillside VillasMountain-shaped canopies perfectly camouflaged within the woods like giant tents are the only signs of residences, designed to withstand the whimsical and perpetually shifting weather of the forests.Hilltop VillasThe cylindrical form minimizes material and visual massing, while its lifted underbelly forms a naturally ventilated and shaded living room.Credits and Data:© 未/WAY Studio 2021Location: HuiZhou, P.R.ChinaType: Architecture MasterplanProgram: Commercial, Residential, LandscapeScope: Concept DesignTime: 2021 (Concieved)Building Area: 32,940.6 sqm.Building Height: ~9.1-12.5 mFloor Area Ratio: 1Team: Zheng Tao, Fernie Lai, Alan Hung, Zhang ZeQun, Wang ShuoBin, Li YuanHao, Tian YiQIng, Yusuf Chan, Yvonne Lang.

“Tales from the Loop”- Living Amongst Ancient Trees Gallery

The post “Tales from the Loop”- Living Amongst Ancient Trees // WAY Studio appeared first on Journal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.